Shiba Inu

Shiba's zijn evenwichtige, intelligente en vriendelijke honden. Ze bouwen snel een hechte band op met hun eigenaar(s) en gezin, maar zijn tegelijk soms wat eigenwijs. Ze kunnen goed overweg met kinderen en andere honden als ze vanaf vroege leeftijd hiermee in contact komen.
Contacteer ons
Kleine hond met vosachtige uitstraling, evenredig en stevig van bouw, met een lichtvoetig, veerkrachtig gangwerk.

Grootte

Mannelijk: 35-43cm

Vrouwelijk: 33-41cm

Gewicht

Mannelijk: 10-12kg

Vrouwelijk: 8.5-11kg

Kindvriendelijkheid
Gehoorzaamheid
Beweging
Kan alleen zijn

Opvoeding

Shiba's vereisen wel een strikte opvoeding. Zindelijkheidstraining is voor deze honden zeer gemakkelijk.

Verzorging

Dit ras is makkelijk te verzorgen en heeft een sterke weerstand. Tijdens de ruiperiode worden ze best gekamd om de dode haren te verwijderen.

Beweging

Ze passen zich goed aan verschillende omstandigheden aan, maar hebben voldoende beweging nodig. Ze zijn dus niet geschikt om langdurig in een kennel, hok of buitenren op te sluiten. Deze honden hebben nood aan activiteit, en hebben graag uitlaatkleppen om hun speuren en vroegere jachtinstinct kwijt te kunnen.

Karakter

Alert, attent en actief. De Shiba is een ras met een dominante uitstraling en moet daarom zeer consequent (maar niet hard) worden opgevoed.

Er zijn pups beschikbaar! Ontdek ze hier.

Beschikbare pups

Blije hond, gelukkig baasje

20210728_195324
Zorgvuldig geselecteerde ouders

De ouders van onze pups zijn zorgvuldig uitgekozen. Maak je graag persoonlijk kennis met de ouders van je puppy? Maak gerust een afspraak en spring eens binnen.

Maar ook de pups zelf zijn stuk voor stuk gechipt, gevaccineerd, ontwormd én goedgekeurd door de dierenarts. Zo kun jij als baasje op je twee oren slapen!

Omdat we zó overtuigd zijn van de kwaliteit van onze pups geven we telkens twee jaar garantie op aangeboren aandoeningen en tien dagen op ziekte (per incubatieperiode per ziekte).

Wordt één van deze pups de jouwe?

Maak gerust een afspraak en spring eens binnen!
0472 53 67 08 of [email protected]