Teckel

De Teckel is een kindvriendelijk en speels ras. Ze worden direct in de familie opgenomen. Teckels tonen graag hun genegenheid en zijn hele vrolijke honden. Omdat onze Teckels verschillende kleuren dragen kunnen we black&tan, choco&tan, wild&tan, blue&tan, rood-bruin, blue-merle, red-merle en getijgerde pups verwachten. We hebben vooral dwerg teckels (dwergteckels) in korthaar (gladhaar) en ruwhaar (ruwharig).
Contacteer ons
De Dashond of Teckel is een uit Duitsland afkomstige lage, kortbenige jachthond. Hij is zeer gespierd en krachtig gebouwd met een fiere hoofdhouding en een alerte uitdrukking. Daarbij is hij een vrolijke en schrandere gezelschapshond.

Grootte

Het is de borstomtrek die bepaalt tot welke variant een Teckel behoort. Een Standaard Teckel heeft een borstomtrek van meer dan 35 cm, de Dwergteckel tussen 30 en 35 cm en de Kaninchenteckel tot 30 cm.

Gewicht

Standaard teckel: boven 8kg

Dwerg teckel: tussen 5 en 8kg

Kaninchen teckel: onder 5kg

Dit is echter een richt, er wordt vooral gekeken naar de borstomtrek.

Kindvriendelijkheid
Gehoorzaamheid
Beweging
Kan alleen zijn

Opvoeding

Als een Teckel puppy van in het begin consequent opgevoed wordt, zal hij een lieve, trouwe vriend worden. De teckel leert vrij snel.

Verzorging

De vachtverzorging van de Teckel is afhankelijk van zijn vachtsoort. De korthaar heeft weinig nodig, maar de langhaar vraagt wat meer aandacht, met name op de plaatsen waar klitten kunnen ontstaan. De ruwharige variant moet ongeveer twee keer per jaar naar de trimmer.

Beweging

Een Teckel is vrij actief. Wel moet je het hondje soms tegen zichzelf beschermen. Een Teckel is namelijk maar klein en kan niet oneindig wild rennen, spelen en jagen. Zeker de gevoelige rug van het beestje kent een grens. Lekker actief bezig zijn is goed, maar neem ook op tijd rust. Bovendien kun je bepaalde activiteiten, waaronder traplopen en wild stoelen, beter vermijden. Bij deze activiteiten komt er namelijk te veel druk op de gevoelige rug van het beestje.

Karakter

Teckels tonen graag hun genegenheid en zijn hele vrolijke honden. Ze zijn ook erg nieuwsgierig en speels. Door zijn sterke karakter is het belangrijk dat je een Teckel al op jonge leeftijd opvoedt op een kordate maar zachte manier. Ze hebben een sterke persoonlijkheid en kunnen soms wat lui zijn. Ze zijn heel intelligent en echte leiderfiguren, ondanks hun kleine gestalte.

Er zijn pups beschikbaar! Ontdek ze hier.

Beschikbare pups

Blije hond, gelukkig baasje

Je perfecte match gevonden?

Maak gerust een afspraak en spring eens binnen!

Dit kan op volgende dagen: maandag, woensdag en vrijdag heel de dag of avond.
Dinsdag, donderdag en zaterdag heel de dag tot 17u.
+32 472 53 67 08 of [email protected].