Golden retriever

Golden retrievers zijn zelfzekere en goedaardige honden die nooit agressie vertonen. Dit intelligente ras past zich snel aan aan zijn omgeving en blaft zelden.
Contacteer ons
De Golden Retriever is afkomstig uit Groot-Brittannië. Het is oorspronkelijk een jachthond, maar tegenwoordig een rustige en gezellige gezinshond.

Grootte

Mannelijk: 56-61cm

Vrouwelijk: 51-56cm

Gewicht

Mannelijk: 30-35kg

Vrouwelijk: 26-31kg

Kindvriendelijkheid
Gehoorzaamheid
Beweging
Kan alleen zijn

Opvoeding

Golden retrievers leren snel bij en vergeten niet rap – het is een echt plezier om met hen te trainen. Dit ras vereist een consequente opvoeding, maar met de nodige zachtheid.

Verzorging

De vacht van een golden retriever vereist vrijwel geen verzorging. Een keer per week borstelen is voldoende.

Beweging

Golden Retrievers hebben vrij veel beweging nodig. Ze moeten dagelijks los van de lijn kunnen rennen en spelen. Pas bij jonge honden wel op dat ze niet te lang achter elkaar rennen, wild spelen of ballen apporteren, dit geeft een te grote belasting van de gewrichten.

Karakter

Zijn aanhankelijke, betrouwbare, gemoedelijke en vriendelijke aard maakt hem tot een bijzonder prettige huisgenoot. Hij is intelligent, vol zelfvertrouwen en graag bij de mensen. Wanneer hij voldoende beweging in de vrije natuur krijgt, is hij in huis een rustige hond.

Blije hond, gelukkig baasje

Je perfecte match gevonden?

Maak gerust een afspraak en spring eens binnen!

Dit kan op volgende dagen: maandag, woensdag en vrijdag heel de dag of avond.
Dinsdag, donderdag en zaterdag heel de dag tot 17u.
+32 472 53 67 08 of [email protected].